Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi


Damla sakızlı kurabiye tarifleri ege bölgesinde meşhurdur. Damla sakızlı kurabiye Çeşme tarifi özellikle en bilindiklerinden biridir. Malzemeleri yönünden değerlendirecek olursak biraz uğraştıracak bir tarif diyebiliriz. Hazırlanışı ise oldukça kolay olan damla sakızlı kurabiye tarifi çayın ve soğuk meşrubatların vazgeçilmez dostu denilebilir.

MALZEMELER


  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı dolusu damla sakızı macunu
  • 2 buçuk su bardağı dolusu un
  • 1 buçuk çay bardağı dolusu buğday nişastası
  • 1 çay bardağı dolusu Ayçiçek yağı

Üzeri için :

  • Pudra şekeri
Yukarıda verdiğimiz malzemeler ortalama 20 adet kurabiye elde etmek içindir. Eğer daha az veya daha fazla yapmak isterseniz yukarıda ki malzemeleri göz önüne alarak orantılı değişikler yapabilirsiniz.
Aynı zamanda üzeri için kullandığımız malzemeyi keyfinize göre değiştirebilirsiniz. Hindistan cevizi veya kakao gibi çeşitli malzemeleri de üzeri için kullanabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI - DAMLA SAKIZLI BEYAZ KURABİYE- DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFLERİ


Geniş bir kabı önünüze alın ve tereyağı, pudra şekeri ve damla sakızlı macunu kap içerisinde yoğurun. Yoğurma esnasında hamur toplu hale gelmeye başlayınca un, buğday nişastasını ve ayçicek yağını ekleyin. Eklediğimiz tüm malzemeler geniş kapta iyice birbirine karışıncaya kadar yoğurun. 

Yağlı kağıt serili tepsiyi hazırlayın ve yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye belli aralıklar halinde dizin. Damla sakızlı kurabiyeyi fırına atmadan önce 180 derece de ısıttığımız fırına tepsiyi koyup 10-15 dakika süre ile pişirin. 

Fırından çıkarttık sonra belli bir süre soğutun ve üzeri için seçtiğiniz malzemeyi serperek damla sakızlı kurabiyelere ekleyin. Servis edebilirsiniz afiyet olsun. 


Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon