Roaccutane Tedavisi (Sivilce Tedavisi)


Roaccutane genel olarak akne ve sivilce tedavisinde kullanılır. Şiddetli sivilce türlerinde veya iz bırakacağı düşünülen büyüklükteki sivilce türlerinde kullanılır. Roaccutane kullanımı her zaman yapılmamalıdır. Sivilceler antibiyotik ve farklı yöntemler ile iyileşme göstermedi ise o zaman Roaccutane kullanımına başlanmalıdır. Önemli bir diğer konuda ise Roaccutane kullanımının uzman bir cilt doktoru tarafından denetlenmeden kullanılmamasıdır

Roaccutane Tedavisi


Oldukça tehlikeli etkiler ve psikolojik sorunlar ortaya çıkarabilecek Roaccutane tedavisi mutlaka doktor kontrol kullanılması gereken yeşil reçeteli yoğun miktarda A vitamini içeren bir ilaçtır. Farklı dozlarda doktorun uygun gördüğü ölçüde kullanılan Roaccutane ciltte ve vücutta fazlası ile yan etki gösteriyor ve karaciğeri yıpratıyor. Sosyal medya ve bazı Roaccutane kullananların toplandığı örgütlerde ilacın ne kadar faydalı olduğu görebilir veya işe yaramayan kişiler ile tanışıp moraliniz bozulabilir. İşe yaramama durumu oldukça az olan ama ilaç kullanım süresince uyulması gereken kuralları aksatmadan yerine getirmek bu ihtimali oldukça düşürebilir.

Roaccutane Alkol - Roaccutane kullanırken alkol kullanılabilir mi ?


Roaccutane sert bir ilaç olduğu için vücuda yan etkileri oldukça fazladır. Özellikle karaciğeri fazlası ile etkileyen Roaccutane karaciğeri kötü yönde etkileyen bir diğer etken olan alkolle birleşince kötü sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden alkol kullanımını Roaccutane tedavisi sırasında olabildiğince azaltılmalıdır aksi takdir de karaciğerler de problemler ve çeşitli hastalıklar boy gösterebilir.

Roaccutane Kilo - Roaccutane kullanırken kilo almak normal mi ?


Roaccutane tedavisi esnasında yan etkilerinden biri de iştahın kaybolmasıdır. Roaccutane tedavisi sırasında genel olarak kilo almak yerine vermek daha normaldir. Roaccutane tedavisi kilo kaybına sebep olduğundan dolayı düzenli beslenmeyi oturtmanız gerekir. Özellikle yağılı besinlerden uzak durarak sağlığınızı korumuş olursunuz. Psikolojik etkilerinden biri olarak gösterilen kilo kaybı şikayet edilmeyen bir etkidir.

Roaccutane Krem - Roaccutane tedavisinde kullanılması gereken kremler ? 


Roaccutane tedavisi esnasında birden fazla kreme ihtiyaç duyulur. Bunlar Roaccutane ilacının yan etkilerinden kaynaklanan deride incelme ve dökülmeleri önlemek ve etkisini azaltmak için kullanılır. Özellikle eller için nemlendirici kremler tavsiye edilir ve belli aralıklarda kullanılması gerekir. Yüz için ise güneş kremi mutlaka alınmalıdır. Kaliteli bir krem tercihi sizin için oldukça iyi olacak ve yüz sağlığınızı olumlu yönden etkileyecektir. Roaccutane krem kullanımının yanında çatlayan dudak içinde nemlendirici kremler kullanılabilir.

Roaccutane ara verilebilir mi ? 


Roaccutane tedavisini yarıda kesmek ve belli bir süre sonra başlamak tüm gelişmeleri olumsuz yönde etkileyebilir. Tedavi süreci devamında gelişme gösteren ama tamamen onarımı tamamlanmayan cilt bırakıp geri başlamaktan sonra her şeyi sıfırlayıp sorunlar tekrardan baş göstermesine neden olabilir.

 Roaccutane Ay Ay Etkileri ve Olması Gerekenler


Birinci ayın sonuna doğru veya birinci aydan birkaç gün sonra :
  • Büyük ve fazla sivilce çıkması görülür birinci ayın sonunda azalır.
  • Sivilce patlaması yaşanır.
  • Siyah noktalarda azalma görülür
  • Yüzde hafif berraklaşma görülebilir. 
İkinci ayın sonuna doğru veya ikinci aydan birkaç gün sonra : 
  • Halsizlik ve eklem ağrıları başlar.
  • Dudak kuruluğu kanama derecesinde artar.
  • Rahatsız edici sivilceler çıkar.
  • Göz kuruluğu ve cilt kuruluğu artar.
  • Soyulmalar başlar.
  • Siyah noktalarınız büyük oranda geçer.
Üçüncü aya başlarken : 
  • Hızlı gelişme gösterenlerde sivilce kalmaz azalır, iyileşme sürecine geç cevap verenle sivilce artması görülebilir. 
  • Suratta kızarıklık ve soyulma artar.
  • Göz kuruluğu ve kenarlarda şişmeler artar.
  • Dudaklarda parçalı dökülmeler geçer ve ilke göre daha iyi konuma gelir.
  • Halsizlik devam eder.
Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon