Göz Sağlığını Koruyan 5 Besin

Görme yetimiz vücudumuzun en önemli özelliklerindendir ve hiç kimse bu duyudan mahrum olmak istemez fakat zamanla gözlerimizde diğer organlarımız gibi yaşlanıyor ve özelliklerini kaybetmeye başlıyorlar, bu duruma bir şey yapamayız fakat, süreci yavaşlatıp gözlerimizin yaşlanması en az seviyeye indirmek bizim elimizde. Bu yazımızda gözlerimizin ihtiyacı olan vitaminleri en çok hangi besinlerden alabileceğimizi öğreneceğiz.


1- Havuç ve havuç suyu



Beta Karoten kaynaklı bir besin olan havuç, göz sağlığımız için en başta gelen besinlerdendir. Havuç, gözümüzdeki retina tabakasındaki ışık algılayan hücrelerin gelişmesi için çok faydalıdır ve gece görüşünü arttırmaktadır. A vitamini içeren havuç ve benzeri turunçgillerin eksikliğinde gece körlüğü oluşabilir.


2- Balık



Balığın içerisinde bulunan Omega-3 yağ asitlerinin, en yaygın göz hastalıklarından olan ''Sarı nokta hastalığı'' ve ''Göz kuruluğu'' hastalığına iyi gelip, oluşmasını geciktirdiği gösteren veriler mevcuttur. Omega-3 açısından en zengin balıklar ton balığı, somon, uskumru, ringa, sardunya ve alabalıktır. 


3- Tam Buğday Ekmeği



Göz damarlarını korur ve vücudun stresle baş etme gücünü arttırarak göz çevresinde oluşan çizgileri önler.

4- Yeşil Çay


Uzun çalışma saatleri geçiren kişiler için uygun bir besin olan yeşil çay göz'de oluşan gerginliği azaltarak göz damarlarını besler, gözlerin daha canlı ve parlak olmasını sağlar.

5- Portakal


Gözün ihtiyacı olan vitaminlerden C vitaminini oldukça verimli depo eden portakalda göz sağlığımız için son derece faydalı olan besinlerden. Retinayı korur ve göz çevresi kırışıklıklarına iyi gelir.
Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon