Çillere Kesin Çözüm


Cilt Lekeleri Çiller Nedir, Çiller Nasıl Oluşur ?


Güneş ışınlarının cilde daha dik gelmesi ile cildin güneş ışınını daha dik alan bölgelerinde melanin pigmenti güneşten gelen ultraviyole ışınları yansıtmakta yetersiz kalır. Daha iyi yansıtma işlemi sağlamak için melanosit hücreleri normalden daha fazla melanin üretimine başlar. Melanosit hücrelerinin etrafında biriken lekelere ise çil denir.

Çiller her insanda görünmez. Çiller genetik yatkınlığı olan insanlarda görülür. Genelde açık tenli ve renkli gözlü insanlar özellikle beyaz tenli insanlarda sıklıkla görülür. Bu faktörlerin hepsini bulunduran insanlarda fazla çil görülebilir. MC1R adlı genden kaynaklanan çiller beyaz tende sıklıkla görülür.

Çiller ilk belirginleşmeye başladığında güneş ışınlarına bağlı olarak da çoğalmaya başlar. Çillerin çoğalmasını önlemek için güneş ışınlarından uzak durulması gerekir. Güneş ışınlarına çıkmamak çoğu zaman zor bir durumdur eğer güneş ışınlarına maruz kalınacaksa yüksek dozlu güneş kremleri kullanılabilir. Güneş kremleri sayesinde alınan güneş ışını miktarı da azalacağı için çil miktarının artması engellenmiş olur.

Çil Tedavisi : Çil kimlerde görülür ?


Sıklıkla çok sarışın, kızıl ve açık tenli kişilerde fazlası ile görülür. Görünen bölgeler ise güneşe en çok temas eden yerlerde görülür. Ama buğday ve esmer tenli kişilerde çil oluşmayacak anlamına gelmez. Çocukluk döneminden başlayan çiller yaş ilerledikçe geçebilir. Çocukluk döneminde güneş teması oldukça fazla görülür bu nedenle çil de buna oranla fazla olur.

Çillere Kesin Çözüm : Yüzdeki çiller nasıl geçer ?


Cilt lekeleri ve çiller için birden fazla çözüm vardır. Sizin için en sık kullanılan ve kolay bulunanlarını topladık. Uygulamadan önce mutlaka uzman bir doktora danışın. 

  • Maydanoz köklerini limon suyu ile iyice kaynatın. Sabah ve akşam olmak üzere yüzünü karışım ile silin.
  • 2 yemek kaşığı havuç suyuna ortalama 20 damla limon suyu eklenir. Günde 2-3 kere yüze sürülür yüzde 20 dakika bekletilir ve yıkanır.
  • Besleyici krem cilde sürülür domates dilimlerini de cilde yerleştiririz biraz zaman sonra pamuğu sütle ıslayıp sileriz. Daha sonra bol suyla durulamayı unutmayın.

Çiller için Lazer Tedavisi


Çiller lazer kullanılarak yok edilebilir. Çil için lazer tedavisi uygulanmadan önce lekelerinin gerçek çil olup olmadığı ve kanser etkisi gösterip göstermediği kontrol edilmelidir. Bu durumlardan olumlu sonuç alınması durumunda çiller için lazer tedavisi uygulanabilir.  
Çiller için lazer tedavisi uygulanırken acı duyulmaz. Duyulan acı ise tabiri caizse sivri sineği ısırığa kadar bir acıdır. Ama bu acı bile duyulmaması için işlem öncesi doktorunuzdan cilt bölgenize anestezik krem uygulamasını isteyebilirsiniz.
İşlem sonra oluşan iğne batma hissi de soğuk maska yöntemleri ile geçirilebilir. 



Latest
Previous
Next Post »

1 yorum:

Write yorum
anne güncesi
AUTHOR
10 Nisan 2016 16:10 delete

Yaz gelince artıyor bir de:((

Reply
avatar

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon