Sadece 5 Dolara ''Akılsız'' Telefon ( NoPhone )

Gelişen dünyamızda en çok yararlandığımız aletlerden birisi olan cep telefonu çıktığı günden bu güne çağ atladı diyebiliriz.Eskiden yalnızca ahizesi 1,5 kg olan telefon şu aralarda 200-250 gram arasında bir değer ile karşımıza çıkıyor.Özellikle 2000 li yılların başlarından itibaren cep telefonundaki devrim niteliğindeki çalışmalar neticesinde Symbian, Android,IOS gibi telefon yazılımları da ortaya çıktı.Son 5 yıl içindeki en moda şeylerden birisi olan akıllı telefonlar ülkemizde olduğu gibi diğer ülkelerde de ilk sırayı çekmeye başladı.

Akılsız Telefon ''NoPhone''

Online bağış sitesi ''KickStarter'' sayesinde ortaya çıkan ürünlerden birisi olan akılsız telefon adı verilen NoPhone,kullanıcılarına hiç bir şey vaat etmiyor...

Plastik oluşu , bataryasının olmayışı insanları şaşırtsa bile en şaşırtıcı nokta normal arama bile yapılamıyor olması.Fakat şuan için telefonu 4000 i aşkın kişi sipariş etti.


Görüntüsü dışında akıllı telefonlar ile uzaktan yakından alakası olmayan bu telefonun 3 farklı varyasyonu olduğununda hatırlatalım ;

Akılsız Telefon NoPhone'nun Özellikleri


* 5 dolarlık olan NoPhone Zero hiçbir özelliği olmayan plastik bir kutu gibi hiç bir özellik vaat etmiyor.

* 10 dolarlık olan NoPhone için aynı şeyleri söylemek mümkün fakat bu telefonda sahte tuş girişleri mevcut.

* 15 dolarlık olan NoPhone Selfie için ise arkasında ayna olan bir plastik olduğundan söz edebiliriz.

NoPhone adlı akılsız telefonun proje sahibi  Van Gould dünyanın birçok ülkesinden talep geldiğinde belirtti.Bu ürünün bir şaka unsuru olduğunu söyleyen Gould aslında bu şakanın teknolojiye olan bir tepki sonucu ortaya çıktığını söylüyor. Gould,insanların teknolojiye bağımlı olduğunu söylerken bunun pek iyi bir şey olmadığının altını çiziyor.

Gould kendilerini Apple Inc. ile karşılaştırmalarını gülerek cevaplıyor. Kim bilir bir sonraki Apple biz olabiliriz diyerek gülümsüyor.
Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon