Romatizma Nedir, Romatizmaya Ne İyi Gelir?

ROMATİZMA NEDİR ?


Kaslar kemikler ve bu yapıların arasındaki bağların farklı faktörler ile sorun oluşmasına romatizma denir. Bazı durumlarda şişlik ve morarma görülür bu tarz belirtilerde romatizma belirtisi olabilir. Hareket kısıtlığı ve yaşam kalitesini düşüren bir hastalık türüdür romatizma. Romatizmaya bağlı olan hastalıklar iki türlü incelenir. Bunlar iltihaplı olanlar ve iltihaplı olmayanlar olarak ikiye ayrılır.


İltihaplı Romatizma Hastalıkları :
Genel olarak bağışıklı sistemine bağlı olarak gelişen romatizma hastalıklarıdır. Genetik yatkınlık iltihaplı romatizma hastalıklarında bulunabilir. Genel olarak eklemlerde görülse de bazı durumlarda kalp ve akciğer hayati önem taşıyan organlara da bulaşma riski fazladır.


İltihapsız Romatizma Hastalıkları :
Genel olarak eklemlerde kireçlenme olarak karşımıza çıkan romatizma hastalığıdır. Eklemlerin aşınmasından kaynaklı olarak görülür. Devamı olarak boyun sırt gibi bölgelerde de görülür. Yumuşak doku romatizması görülen iltihapsız romatizma hastalıklarındandır.



ROMATİZMA NEDEN OLUR ?


Romatizma halk arasında yaşlıların dizlerinde, kollarında ağrı oluşması olarak bilinir. Tam olarak yanlış bir tanı olmasa eksik bilgiler vardır. Romatizma sadece eklem hastalığı olarak görülemez. Romatizmal hastalıklar başlığında incelemek daha doğru olur. Çünkü 200 den fazla romatizma sonucu oluşan hastalık vardır. Romatizma bağışıklı sisteminde veya yumuşak dokularda da görülebilir. Aynı zamanda romatizma iç organlarda da görülebilir. Bilimsel araştırmalar sonucunda romatizmanın hala neden olduğuna dair kesin bir açıklama yoktur. Bilinen romatizma hastalıklarının bazı nedenleri aşağıdaki gibi olduğu düşünülür ;

  • Lupus
  • Gut hastalığı
  • Romotoid Artrit 
  • Osteoartrit (Kireçlenme)

ROMATİZMAYA NE İYİ GELİR ? ROMATİZMAYA İYİ GELEN BİTKİLER


Günümüz teknolojisinde romatizmanın kesin bir tedavisi yoktur. Verilen ilaçlar romatizmanın etkisini azaltır ve ağrıların geçmesine yardımcı olur. Romatizmaya iyi gelen bitkiler vardır. Bu bitkiler romatizmanın etkilerini azaltır ve şişlik, morluk gibi romatizma sonucu oluşmuş durumları ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Tedavi sürecinde öğün arası herhangi yardımcı bir bitki kullanmadan önce uzman bir doktora danışmakta yarar vardır.

Romatizmaya iyi gelen yiyecek ve bitkiler ;


Enginar : Zehri arındırma konusunda oldukça etkilidir. Romatizmanın tedavisinin yanında gut hastalığı ve eklem yanmasına çözüm olarak kullanılabilir. İçinde bulunan potasyum kemikleri güçlendirir.

Domates : İçerisinde bulundurduğu yoğun C vitamini kemikleri güçlendirir ve kemik sağlığını korur.

Fasulye : Başta romatizma olmak üzere, böbrek hastalıklarına da iyi gelir.

Kereviz : Romatizma hastalığının tedavisinde sıkça kullanılır. Bazı ilaçların içinde bulunduğu da bilinir.

Pancar : Böbrekleri çalıştırması ile bilinir. İçerisinde bulundurduğu yoğun potasyum kemikleri iyi gelir. Tuz oranına dengeleyerek idrar yollarına ve böbreklerin sağlığını korur.

Turp : Yararlı olduğu hastalık sayısı oldukça fazladır. Başta romatizma olmak üzere, siyatik, lumbago ve nevraljide hastalıklarına yararlıdır.

Hurma : Farklı türlere sahip olan hurma içerisinde bulundurduğu yüksek demir oranı ile kemik sağlığını korur. Doğal olarak müshil niyetine kullanılabilir aynı zamanda enerji kaynağıdır.

Armut : Başta romatizma olmak üzere eklem kireçlenmesine de iyi gelir.

Kavun : Kavunun yarısı bir günde ihtiyacımız olan C vitaminini karşılar. A ve vitamini ve antioksidan içerdiği için vücudu büyük oran temizler. Buna bağlı olarak romatizmaya da iyi gelir.

Frenk Üzümü : Yapraklarını kaynatarak oluşturduğumuz sıvıyı romatizmanın görüldüğü bölgeye sürmek hastalığa iyi gelir.

Biber : Eklem yerlerine sürülmesi durumunda ekleme bağlı romatizma hastalıklarını geçirir. Aynı zamanda kırmızı biberin içerisindeki madde ağrı kesici yapımında kullanılır.

Zencefil : Kan damarlarının genişlemesinde büyük etkisi vardır. Bu genişleme sonucu romatizma hastalığının iyileşmesine olumlu yönden etki gösterir.

Tahıl : Doğal kimyasallar sayesinde romatizmanın sebep olduğu genel eklem hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Kuşkonmaz : İçerisinde bulundurduğu asit ve vitaminler ile yenilen besinlerdeki zehirli atıkları dışarı atmasında yardımcı rol oynar ve bu duruma bağlı olarak romatizmaya da iyi gelir. 


Ekstra Bilgi : Ülkemiz kaplıcalar bakımında oldukça zengindir. Kaplıcalarda ki mineral yönünden zengin sıcak sular romatizma hastalıklarına iyi gelir. 



Tavsiye videomuz

Previous
Next Post »

2 yorum

Write yorum
20 Mart 2016 22:36 delete

Bir kısmnıniı biliyordum ama detaylar da ögrenmis oldum çok tesekkürler.Çok sikıntılı olmasa da çocukluktan brri bende de mevcut :)

Reply
avatar
Serdar
AUTHOR
20 Mart 2016 23:58 delete

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bende eklem ağrısı çekenlerden biriyim.

Reply
avatar

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon