Eklem Ağrısı Nedir, Eklem Ağrısı Neden Olur?


eklem çeşitleri nelerdir ?


EKLEM NEDİR ?


İlk olarak hastalığın belirtilerine ve neden olduğuna geçmeden önce hastalıklı bölgemizin özelliklerini ve çeşitleri bilmemizde fayda var. Eklemler iskelet sisteminin bir parçasıdır. Uzun kemikler veya farklı kemik biçimlerinin arasına yerleşerek hareket etmemizi sağlar. Hareket mekanizmasının büyük kısmını eklemler oluşturur. Hayatımızda boyunca sürekli hareket halinde bulunduğumuz düşünülürse eklemlerin önemini anlamış oluruz.

Eklem Çeşitleri Nelerdir ?



  • Yarı Oynar Eklem : Oynar eklemler kadar hareket etmez. Omurgamızı oluşturan omurlar ve göğüs kemikleri örnek olarak gösterilebilir. Yarı oynar eklemlerin görevi vücudun hareketinden çok esnek hale gelmesi ile alakalıdır. 

  • Oynar Eklemler : Oynar eklemler tam tur hareket edebilirler. Boyun ve uzuvlar da oynar eklemler bulunurlar. Oynar eklemler vücudun büyük oran hareket sistemini oluştururlar. Oynar eklemlerin herhangi bir nedenle hasar görmesi büyük oranda hareket kaybına yol açar.

  • Oynamaz Eklemler : Hareket ile uğraşmayan oynamaz eklemler kafatası gibi parçalı kemiklerin arasında bulunur. Bu tarz kemik yapılarını sıkı bir şekilde bir arada tutar. Kafatası kemiklerini birbirine bağlayan ''sutura'' buna örnektir.

EKLEM AĞRISI NEDENLERİ


Eklem ağrıları toplumda genel de yaşlı insanlar ile özdeşleşmiştir. Ama durum bundan farklılık gösterebilir. Yaş gözetmeksizin farklı spor dalları, kilo sorunları, kazalar ve farklı hastalıklar her yaştan insan için eklem ağrısına dönüşebilir. 

Eklem ağrıları en az kas ve kemikler kadar hareket sisteminde önemli bir yere sahiptir. Oturup kalkarken yürür ve koşarken pek çok eklemi kullanırız. Eklem ağrıları yaşam şartlarını kötüleştirir, eklem ağrısı için herhangi bir eklem ağrısı tedavisine başlamadan önce eklem ağrısının neden kaynaklandığını bulmak önemli bir etkendir.


1. Kireçlenme

2. Kesecik İltihabı

3. Tendinit

4. Eklemlerin fazla kullanılması

5. İltihaplı eklem romatizması

6. Ön diz ağrısı

7. Yaralanma durumları

8. Enfeksiyon ve otoinmün hastalıklar

9. Gut hastalığı

10. Septik Artrit

Gibi hastalık ve kaza durumlarında eklem ağrıları sıklıkla görülür ve doktora gidilmesi gerekir. 



Eklem Ağrısı Nasıl Geçer - Eklem Ağrısına Ne İyi Gelir ?


Eklem ağrısı günlük hayatımızı sınırlayan ve bazen çekilmez acılara yol açan bir hastalıktır. Eklem ağrılarınız günlük hayatınızda yapmak istediğiniz birçok hareketli işi engeller. Peki eklem ağrıları nasıl geçer ve ne iyi gelir

Modern tıbbın el verdiği şekilde yapılan ayrıntılı araştırmalar sonucunda bazı besinlerin iltihap sonucu oluşan eklem ağrılarına iyi geldiği bulunmuştur. Eklem ağrılarına iyi gelen 7 besini sıralayacak olursak aşağıda ki gibi sıralayabiliriz ;

1. Somon 
Balık türlerinde ki bazı yağlar omega 3 yönünden zengindir. Eklemlerde tutukluğu ve hassasiyeti engeller. 

2. Kiraz
Kiraz içerisinde bulundurduğu zengin antioksidan ile inflamasyonu önler. Aynı zaman kişinin güne daha enerjik başlamasını sağlar. Artrit sorununu da önlendiği araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

3. Quinoa
Glutensiz bir gıda olan Quinoa tahıl tüketiminin oluşturduğu eklem ağrılarının önlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda bu gıda kullanılırken tahıl tüketimi azaltılmalıdır.

4. Zeytin Yağı
Diyetlerde oldukça sık kullanılan ve içerisinde bulunan yapıcı ve onarıcı asitler sayesinde eklemlerde ki iltihabı gözle görülür ve hissedilir oranda iyileştirir. Çoğu diyet listesinin de vazgeçilmezidir.

5. Zerdeçal
Hayvanlar üzerine yapılan çalışmalarda eklem rahatsızlıklarının genelinden koruyan bu bitki altın sarısı ve acı bir tadı vardır. 

6. Yeşil Çay
Eklemlerde oluşan ağrı nedenlerinin geneline çözüm olan yeşil çay sadece eklemlerde değil bir çok hastalığın nedenlerini gidermek içinde kullanılır.

7. Tüm Tahıllar
Tahıl oranı yüksek kepekli ekmekler gibi gıdalar eklem sağlığını koruyarak eklemde yaşlanmayı geciktirir ve sağlıklı bir yaşam için garanti verir. 


Tavsiye videomuz


Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon