Kaju Fıstıklı Kuşbaşı Tavuk Eti

Ülkemiz birbirinden güzel yemek tarifleri ile dolu. Bugün ki yemek tarifimiz ise biraz karışık ama bir o kadar leziz bir tarif. Belki de göreceğiniz en garip ve en güzel kuş başı et tarifi olacaktır. Kuşbaşı tariflerine farklı bir zevk ve dış görünüş getiren bugün ki yemek tarifimizde bol bol vitamin ve mineral alacağınıza eminiz. Aynı zamanda vereceğimiz tarif etli yemekler sınıfına da girer.


KAJU FISTIKLI KUŞBAŞI TAVUK ETİ 


Kuşbaşı yemek tarifleri denilince aklınıza bizim tarifimizin geleceğine eminiz. Aynı zamanda ''kaju fıstıklı kuşbaşı tavuk eti'' tarifimiz en sevdiğiniz etli yemek tarifleri arasına gireceğine de eminiz.

MALZEMELER 


  • 400 gramlık güzelce doğranmış kuşbaşı tavuk eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • 2 adet sivri biber
  • 100 gram brokoli
  • 3 dal taze soğan
  • 3/4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşı kadar soya sosu
  • 1 kaşığı kadar mısır nişasta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı dolusu kaju fıstığı

PATATES PÜRESİ İÇİN

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri
  • 2 yemek kaşığı kadar krema
  • Tuz
  • Beyaz biber
Yukarıda belirttiğimiz malzemeler 4 kişilik bir menü hazırlayacak şekilde alınmıştır. Eğer siz daha fazla kişiye yetecek kadar hazırlamak isterseniz yukarıda ki malzemeleri göz önüne alarak orantılı arttırmalar yapabilirsiniz. 

HAZIRLANIŞI 


Doğradığımız kuşbaşı tavuk etlerini dikkatli bir şekilde zeytin yağında mühürleyin. Daha sonra küp küp doğradığınız biberleri, küçük parçalara parçaladığımız brokoli ile iri iri doğranan soğanları birbirine karıştırarak güzelce soteleyin. 

Tavuk suyunu, soya sosunu, mısır nişastasını, tuz ve karabiber ile geniş bir kapta güzelce karıştırın daha sonra iyice karıştırdığımız kuş başı etlere ve sebzelerin üzerine yayarak ekleyin. Sebzeler üzerindeki suyu iyice çekesiye kadar kısık bir ateşte bir kaç dakika pişirin. Üzerine kaju fıstıklarını da ekleyip ekstra 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan yanmaması için alın.

Patates püresinin malzemelerini hazırlarken de sıcak iken soyduğunuz patatesin kabuklarını geniş bir kaba alın. Kabın içerisine tereyağı ve hemen kremayı ekleyip gerekirse blenderdan yararlanın. 

Daha sonra rendelenen dil peyniri, tuz ve beyaz biberi peynir yok olasıya kadar karıştırın ve karışımın üzerine ekleyin. Ve tarifimiz hazır patates püresi ile birlikte sıcak olarak servis edersiniz. Afiyet olsun.


Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon