Kuş Yuvası Kurabiye Yapımı

KUŞ YUVASI KURABİYE YAPIMI


Kurabiye tarifleri herkesin sevdiği kolay tariflerden oluşunca yapmamak elde değil. Daha önce kurabiye nasıl yapılır sorusuna birçok kurabiye tarifi ile cevap vermiştik. Şimdi ise farklı biraz uğraştıran bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Kuş yuvası kurabiye yapımı bol malzemeli ve birazcık zahmet isteyen bir tarif olmasından dolayı pek bilinmese de hem görünüşü hem de tadıyla sizin hoşunuza gideceğine eminim. Tarifimizde aynı zamanda kurabiye kalıplarından, kurabiye hamurundan ve kurabiye süslemeden de bahsedeceğiz. 


MALZEMELER


Hamuru için : 

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı dolusu un

Üzeri için :

  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
  • 200 gram bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı dolusu süt
  • Badem şekeri
Yukarıda Kuş Yuvası Kurabiye Yapımı için malzemeleri verdik. Bu malzemeler ile ortalama 25 adet kuş yuvası kurabiye yapabilirsiniz. Eğer adeti arttırmak isterseniz orantılı olarak malzemelerin ölçeği ve miktarı ile oynayabilirsiniz.


KUŞ YUVASI KURABİYE YAPIMI - TARİFİ

Hamuru için hazırladığımız malzemelerin hepsini geniş bir kaptan yardım alarak birleştirelim. Birleştirdiğimiz tüm malzemeleri birbirine iyice karıştığından emin olasıya kadar elinizle yoğurun. 

Daha sonra yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi ayarlayın. Sarımsak sıkacağından yardım alarak elimize aldığımız yuvarlak hamurları hazırladığımız tepsiye sıkın. Hamurların ortasında çukur olacak şekilde parmağınız ile bastırın.

Hemen ardında önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin. 

Şimdi ise üzeri için malzeme hazırlayalım ;

Bitter çikolatayı ve tereyağı benmari yöntemi ile eritin. Hemen ardından sütü de ekleyip iyice karıştırın. 

Fırından çıkardığınız pişen kurabiyelerin ortasına sütlü karışımdan bir kaşık dökün. Buradan sonrası sizin kurabiye süsleme yeteneklerinize kalmış. Badem şekeri ile üzerini süsleyin. 

Servis için bir süre üzeri için döktüğümüz ve süslediğimiz malzemelerin donması için oda sıcaklığında bekletin. Afiyet olsun.


KUŞ YUVASI KURABİYE YAPIMI VİDEO

Hayalimdeki Yemekler Kanalının hazırladığı güzel bir tarif. Kuş yuvası kurabiye yapımı videosunu ayrıntılı olarak yukarıda paylaştığımız videodan izleyebilirsiniz.

Bir Kaç Tüyo

Kurabiye Kalıpları : Yukarıda ki tarifte kullandığımız sarımsak sıkma cihazı gibi kurabiye kalıplarını sizde kendiniz evde yapabilirsiniz ya da farklı krem şanti sıkmak için kullanılan bezler kullanabilirsiniz. En pratiklerinden biri de eliniz becerikli ise elinizle bile hamuru sıkarak şekil verebilirsiniz.


Kurabiye Süsleme : Kurabiye süslemeyi tamamen siz kendi hayal gücünüzle yaparsanız daha güzel görüntüler ortaya çıkabilir. Yukarıda tarifte verdiğimiz gibi badem kullanabilirsiniz ya da tamamen farklı şeker türleri ve doğal süslemeler kullanabilirsiniz.




Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon