Kadınların Hayatını Kolaylaştıran 6 İcat


Günümüz teknolojisi en çok da kadınlara yaradı desek yeridir. Kadınlarımızın işi çok zordu değil mi eskiden. Elinle çamaşır yıka, bulaşık yıka... Şimdi sizin için güzel bir liste oluşturduk. Bu listede günümüz teknolojisinin kadınların işini nasıl kolaylaştırdığını göreceğiz. Tabi şimdi bu başlangıç yazısına tepki gösteren günümüz kadınları olacaktır : Neden bu işleri sadece kadınlar mı yapıyor tarzında. Şimdiden haklısınız ama geçmişten bu yana gelen bir görüş göz önüne alınarak bu liste hazırlandı.


1. Çamaşır Makinesi 


Çamaşır makinesi şüphesiz kadınların veya evde bekar yaşayan erkeklerin kurtarıcısı olmuştur defalarca. Belki babalarımız hatırlar annelerinin nasıl o kırmızı mavi leğenlerde çamaşır yıkadığını.



Beli ağrıyan kadınların bulmasını beklediğimiz çamaşır makinesi maalesef bir kadın tarafından icat edilmedi. Belki de annesinin artık çamaşır yıkarken yorulmamasını isteyen bir evlat tarafından ilk kez yapılmıştır.


Buyurun bu da ilk çamaşır makinesi örneklerinden ne kadar gelişmiş bir teknoloji kullandığımızı siz düşünün artık.




2. Bulaşık Makinesi


Bulaşık makinesi listemizin ilk sırasında ki çamaşır makinesi kadar eski bir icat değil. Günümüze yakın bir zamanda bulunup kullanımı yaygınlaşmıştır. Yine genel olarak annelerin ağırlıkla görevi arasında yer alan bulaşık yıkama işi bazen eziyete dönüşebiliyor. 


Şöyle bir düşünecek olursak sabah kahvaltıdan sonra bulaşıklar, öğlen okuldan gelen çocuğun bulaşıkları, akşam geniş bir bulaşık dağı ve tüm bunları yıkamak zorunda olan ev hanımı bir anne. Ne kadar da değerli bir icat olduğunu şimdi biraz anlamış gibiyiz. 


Yukarıda gördüğünüz resim de 1850 model ilk bulaşık makinesini görüyorsunuz. Bu nasıl çalışıyor ki ya ? Demeniz gayet normal biz bile yazıyı yazan olarak anlamadık.




3. Ütü 


Ütüyü sadece kadınlar için dersek hata olur aslında erkeklerde birçok kez ütü kullanmak zorunda kalmıştır hatta hala kullanıyorlardır. Bekar erkekler genelde ütü kullanan kişilerdir. Evliler yeni evliğin verdiği tutku ile kadınlarına ütü yaptırabilir ama ilerleyen zamanlarda durum böyle olmayacaktır.


Kadınlarımız eskiden nasıl kırışıklık gideriyordu tam olarak aklımda canlandıramıyorum ama çaydanlık altı ile ütü yapmaya çalışan erkekler öğrenci evlerinde birçok kez görücüye çıkmaktadır.


İlk ütülerden birisini yukarıdaki resim de görebilirsiniz. Biraz zengin işi gibi duruyor olabilir ama emin olun o zaman ütü çok pahalı değildi. Gerekli bir şey olduğu da söylenemez.




4. Bebek Arabası 


Çok çocuklu ailelerin şuan bile dertlerine çözüm olamayan bebek arabası eskiden nasıl sorun gideriyordu bilemeyeceğiz ama şuan annelerin ve babaların işlerini oldukça kolaylaştırdığı söylenebilir.


Bebek arabaları tek çocuk için oldukça kullanışlı olabilir hadi 2 çocuk içinde öyle ama daha fazlası için ehliyet istenmesi lazım. Buna rağmen ev hanımlarının çocuklarını günlük işlerini hallederken yanlarında taşımaları için değerli icatlardan sayılabilir. 

Yukarıda ki resim de ilk bebek arabası modelini görebilirsiniz. Şimdiki bebek arabalarına oldukça benzese de sağlamlık olarak yanına yaklaşabileceğini düşünmüyoruz. 




5. Kettle


Su ısıtıcı da diyebiliriz. Kettle ile yeni tanışmış teyzelerimizin dilinden söyleyecek olursak ; ''keytıl ketıl, ketil'' gibi isimlerle anlatabiliriz ama biz su ısıtıcı diyeceğiz. Saatlerce ocak başında veya ateşin başında beklememizi ortadan kaldıran icatlar sadece bize zaman kazandırır.


Kadınlarımıza veya erkeklerimize zamandan kazandırdığı tasarrufun değeri ne kadar büyük olsa da unutmayın en çok elektriği ısıtıcılar tüketir. Zamanda kazanacağım derken kabarık bir fatura ile karşılaşmayın. 


Teknolojinin eskitemediği su ısıtıcısını yukarıdaki resimde rahatça inceleyebilirsiniz. Modern çağda bile sobalı evlerin vazgeçilmezi bizce dünya klasiklerine girmeli.




6. Süpürge


Vazgeçilmez temizlik malzemelerinden olan ve kadınlarımızın çeyizliklerin de mutlaka bulunması gereken bir icatta süpürgeler. Ev hanımları vakitlerinin çoğunu süpürge başında geçirdiği bilimsel bir kanıttır.


Bu yüzden süpürgesiz ev süpürmeyen ev kadını olmaz. Şuan ki süpürgeler halı bile yıkayarak büyük bir dertten kadınlarımızı daha doğrusu halı yıkamak zorunda kalan herkesi kurtarıyor.


Anadolu kadının ilk süpürgesi budur. Sıklıkla çocukların poposunda patlayan bir savunma silahı olsa da bazen temizlikte kullanıldığı görülmüştür.



Listemiz burada sona ermiştir. Eğer sizde bu liste olmamış benim listem daha güzel diyorsanız bize ulaşmanız yeterli olacaktır. İsterseniz yorumları kullanarak da bizimle paylaşabilirsiniz. Daha iyi bir fikrim var ben yazayım siz yayınlayın derseniz sitenin en yukarısında yer alan site yazarları sekmesinden Serdar Torlak adlı yöneticiye ulaşabilirsiniz.








Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon