Baş Ağrısı Nedenleri ve Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

BAŞ AĞRISININ NEDENLERİ 


Baş ağrısı birçok kişi de görülebilen ve hastalıklara bağlı olarak hatta yaşam tarzından kaynaklanıyor olabilir. Yaş sınırı gözetmeksizin bir çok yaş grubunda görüldüğü gözlemlenmiştir. Yaş grubu arttıkça baş ağrısının sıklığı yaşam tarzına ve sahip olunan hastalığa göre artar. Gürültülü ortamlarda bulunmak, aşırı çalışmak ve fazla düşünmeye yönlendiren uygulamalar baş ağrısına sebep olur. Aynı zamanda sinüzit ve migren tarzı hastalıklar baş ağrısını oluşturan genel sebeplerdir. Baş ağrısı genel olarak geçici görülebilir ama süreklilik durumu da yüksek oranda görünür.

Dünya genelinde laboratuvar çalışmaları sonucu elde edilmiş baş ağrısıyla birden fazla mücadele şekli vardır. Tıbbi ilaçlardan oluşan bu tedavi biçimleri haplar, kapsüller ve tabletler olarak gruplandırılır. Doktor tavsiyesi ile verilen tıbbi ilaçlar durumun ciddiyetine göre belirlenir. Tıbbi ilaçlar çoğu zaman baş ağrısını geçirmede yarar gösterir. Ama ilaç kullanımının artması ve sıklığı durumu nedeni ile vücudun bağışıklık kazanma riski yüksektir. Bu yüzden tıbbi ilaçların yanında bazı çözümler daha vardır. Bu çözümler kimyasal madde içermeyen bitkilerden oluşur.

BAŞ AĞRISINA İYİ GELEN BİTKİLER



Tıbbın gelişmediği zamanlarda insanların ağrıları gidermek için kullandığı tedavi yöntemlerinden en önemlisi bitkilerdi. Bitkiler çoğu ağrı türüne çözüm olmuştur.

Baş ağrısına iyi gelen bitkileri sıralayacak olursak aşağıda ki gibi sıralama yapabiliriz ;


Kedi Otu : Genelde sakinleştirici etkisi gösteren kedi otu bu özelliğinden dolayı baş ağrısında tedavi için kullanılır. Aynı zamanda şuan ki modern bilimde bir çok ilacın içeriğinde kedi otu bulunur. Yatıştırma özelliği büyük oranda kullanılma sebebidir. 


Sarı Kantaron : Çoğu bitki bilimci tarafından doğal anti depresan olarak bilinen sarı kantaron bitkisi modern tıpta birçok ilacın içeriğinde bulunur. Rahatlatıcı etkisi gösteren sarı kantaron çay olarak tüketilebilir. 


Zencefil : Bitki bilimi ile uğraşanlar için klasik bir baş ağrısı yöntemi olarak zencefil bitkisini de kullanılabilir. Zencefil yukarıda saydığımız bitkilerin yanı sıra baş ağrısını geçirmek için değil de baş ağrısını önlemek için kullanılır. Aynı zamanda mide ağrılarına da oldukça iyi gelir. 


Nane : Nane içerek tüketilmemelidir. Tam tersi ağrı olan bölgeye krem şeklinde sürülmelidir. Bilimsel bir kanıt içermese de rahatlatıcı etkisi birçok hastada görülmüştür. 






Previous
Next Post »

2 yorum

Write yorum
Unknown
AUTHOR
20 Mart 2016 22:54 delete

Çok bilgilendirici bir yazı yazmışsınız çok teşekkürler. Hele benim gibi sürekli başı ağrayan ve çoğu zaman dayanamayıp ağrı kesici alanlar için baya faydalı. Kaleminize sağlık.

Reply
avatar
Serdar
AUTHOR
20 Mart 2016 23:58 delete

Yorumunuz için teşekkür ederim. İlaçlara başvurmadan önce doğanın faydalarından yararlanmak lazım.

Reply
avatar

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon