Hızlı Kilo Vermek için Kesin Yöntemler

HIZLI KİLO VERMEK


Kilo verme bir çok bayanın ve erkeğin ortak noktasıdır. Hızlı kilo vermek için birçok insan fazlasıyla yönteme başvuruyor. Ya da direk kilo verdiren yiyeceklere ve farklı doğal tıp ürününe başvuruyor. Ama çoğu insan kilo vermek için sağlığından oluyor. Sağlıklı kilo vermek için belli başlı yollar vardır bugün bizde sizin için sağlıklı kilo verme yollarını paylaşacağız.

Hızlı kilo vermekle şok diyetlerin karıştırılmaması lazım. Şok diyetlerde haftalık verdiğiniz 5 kilo sadece biraz su ve kas kaybına yol açar. Aynı zamanda verilen kilonun hızla alınması kesin diyebiliriz. Sağlıklı kilo verme yollarına başlamadan önce en temel kural olan düzenli ve düşük kalorili yiyecek tüketmekten bahsedeceğiz. Düzenli ve sağlıklı kilo vermek için kalori yönünden hafif yiyecekler tüketmeliyiz. Kalori değerinden düşük olması tabi ki tek başına yeterli değil aynı zamanda besin değerinin de yeteri derecede olması lazım.

SAĞLIKLI KİLO VERME


Şekersiz gıdaları tercih edin.


Boş kalori dediğimiz olay ise kalori değeri yüksek ama besin değeri düşük gıdalardır. Boş kalori almamak için kalorisi düşük yani şekersiz gıdalardan kaçınmalıyız. Mineral ve vitamin yönünden zengin gıdalara yönelirsek şekersiz ve sağlıklı kilo verebiliriz.

Genelde doğal ortamlarında yetişen sebze meyvelerden aldığımız şeker yeterli olarak ihtiyacı karşılar. Ama hazır gıdalar (çikolata vb.) şeker oranı yüksek olmasından dolayı fazla olarak kiloya dönüşür. Normalinden 5 kat daha fazla şeker yüklemesi yapan gıdalardan kaçınarak besin değeri yüksek sebze ve meyvelere yönelmeliyiz.

Aynı zamanda şeker tüketimi vücuda doydun emrini veren hormonların görevini yerine getirmemesine bu duruma bağlı olarak da doyduğumuzu bilmeden gereğinden fazla gıda tüketebiliyoruz.

Hızlı kilo vermek ve sağlıklı kilo vermek için uğraşıyorsanız kek, bisküvi ve gazlı içecek türlerinden uzak durmanız gerekir.


Ekmek ve makarna gibi yiyeceklerden kaçının


Ekmek makarna tarzı karbonhidrat yoğunluğu fazla olan yiyecekler kilo vermenizde ki en büyük engel olabilir. Tüketimi azaltılmalıdır. Bu tarz karbonhidratlar yerine ;

  • Bezelye
  • Mercimek
  • Kuru fasulye
  • Kepekli ekmek
  • Çavdar ekmeği
yemek daha sağlıklı olur. Yukarıda ki saydığımız yiyecekleri düzenli kullanımı size sağlıklı kilo verdirir. Düzensiz ve fazla kullanımı kilo aldırarak eski halinize döndürür.

Protein kullanımını arttırın


Protein vücudunuzda tokluk hissini uzun süre hissedilmesini sağlayacağı için öğünler arası kalori alımı da azalacaktır. Aynı zamanda protein içeren yiyecekler metabolizma hızını artırarak yağların yakılmasını sağlayacaktır. 

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Günlük Almanız Gereken Kalori 


Hızlı kilo vermek için ilk önce gün içinde aldığımız besinlerin kalorisini bilmemiz lazım. Aldığımız kalori yaktığımız kaloriden düşük olması gerekir. Bu sayede hızlı ve sağlıklı kilo verebiliriz. 

Uzman doktorlar tarafından sağlıklı, düzenli beslenen ve ideal kilosunda olan insanlar için önerilen kalori ;
  • 19-31 yaş arası kadınlarda 2000 kalori
  • 19-31 yaş arası erkeklerde 2400 kaloridir.
Düzenli spor yapan insanlar veya hareketli bir yaşantıya sahip insanlar daha fazla kaloriye ihtiyaç duyabilir. Ya da yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlayarak kalori eritimi de yavaşlayabilir.

Yukarıda verdiğimiz kalori değerlerini alarak ve onları yakarak haftada 1 kilo verebilirsiniz. En sağlıklı ve kalıcı kilo verme yöntemi uzman doktorlar tarafından bu şekilde olması gerektiği söyleniyor.

Hızlı kilo vermek için spor yapın


Kilo vermek için ve verme işlemini hızlandırmak için günlük egzersizler yapmanız doğru olacaktır. Günde 1 saat yavaş tempoda koşarak ekstra 2 kilo verebilirsiniz. Aynı zamanda orta derece de bir diyetle de aylık kilo verme oranınız 6 kiloya çıkabilir. 
Sadece kilo vermek için değil aynı zamanda kasların gelişmesi ve vücudun şekillenmesi içinde spor yapın.

ETKİLİ DİĞER KİLO VERME YÖNTEMLERİ

  • Düzenli bir uyku tablosu oluşturun ve güzel bir uyku çekin,
  • Stres oranınız oldukça düşük olmalıdır ki olumlu düşüne bilesiniz,
  • Diyet yaparken neler yaptığınızı yazarak ve ne kadar ilerleme kayıt ettiğinizi yazarak daha hızlı ve gözle görülür kilo verebilirsiniz,
  • Her insan kendi iştahına hakim olmalıdır bu sayede daha sadık bir diyet yapmış olursunuz,
  • Her öğün dolu dolu yemekler yemeyin menünüzü küçülterek kaloriyi de azaltın,
  • Yemek yedikten sonra alışkanlıklarınızı daha sağlıklı hale getirin,
  • Asla olması gereken öğünleri atlamayın.











Previous
Next Post »

2 yorum

Write yorum
Adsız
AUTHOR
20 Mart 2016 13:35 delete

İlgimi çeken ilk yazı bu oldu :D Sağol Serdar!

Reply
avatar
Serdar
AUTHOR
20 Mart 2016 16:17 delete

Yorumunuz için teşekkürler. Birilerinin ilgisini çekmesi beni mutlu etti :) Yazıyı paylaşırsan birçok kişiyi mutlu edebilirsin :)

Reply
avatar

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon