Patlıcan Musakka Tarifi

patlıcan musakka

Patlıcan musakka tarifi, patlıcan musakka malzemeleri tarifini merak ediyorsanız en kolay hazırlanış biçimiyle yazını devamını okuyun.

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

Patlıcan Musakka yemeği yıllar boyunca Anadolu da yapılan bir tariftir. Genel olarak kıymanın ve patlıcanın oluşturduğu bu tarifin birden fazla adı vardır. Bu adları yapıldığı yörelere göre değişiklik gösterir. Musakka'dan sonra en bilindik adı ege yöresine ait olan Karnı Yarık'tır. İlk olarak Patlıcan Musakka yapmak için gerekli olan malzemeleri öğrenelim.

Patlıcan Musakka Malzemeleri :

  • 4 adet patlıcan ama bu sizin ailenizin veya misafirlerinizin ne kadar kalabalık olduğuna bakılarak değişebilir.
  • 700-800 gram arası kuşbaşı et tercih olarak kıyma da seçebilirsiniz. Tamamen kendi damak zevkinize kalmış.
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça. Domates salçası tercih edilirse daha güzel olacaktır.
  • 3-4 diş kadar sarımsak 
  • Sıvı yağ
  • pul biber
  • Kara Biber
  • Tuz
Yukarıda sıraladığımız malzemeleri genel patlıcan musakka tariflerinde kullanabilirsiniz. Malzemelerin sayısını da sunum yapacağınız ortamın kalabalıklığına bakarak yukarısı örnek alınarak artırabilirsiniz.

Patlıcan Musakkanın Tarifi - Yapılışı

patlıcan

Patlıcanı çizgili soyarak dilimleyin, bu işlemin ardın tavaya sıvı yağ alarak iyice kızdırın. Tava yerine patlıcan musakka tencerede de yapılabilir. Kızdırdığımız yağın içine patlıcanlarımızı atarak kızartalım. Kızaran patlıcanları çıkartın. Fazla gelecek yağı havlu peçetenin üstüne patlıcanları döşeyerek alabilirsiniz. 

Bir tencere bulup içine yağ katıyoruz ve yemeklik doğradığımız soğanı içine atıyoruz. Daha sonra soğanı kavuruyoruz ve pembeleşmeye başlayınca, kuşbaşı eti ilave edin ve düzgün pişmesi için tencerenin ağzını kapatın. Sulanan etler daha sonradan suyunu çekecektir. Çektikten sonra ufak ufak doğradığımız domatesleri, salça ve baharatları, 3-4 parçaya böldüğümüz sarımsaklarını ilave ediyoruz. Bu işlemler sırasında kaynamakta olan su büyük ihtimal azalacaktır. Fazlaya kaçmadan bir su bardağı su ekleyin.

Patlıcanları borcamın tabanına belli bir sıra halinde dizelim ve hazırladığımız soslu eti ilave edelim. Etleri dizdikten sonra etlerin suyunun etlerin hizasına kadar gelmesi lazım eğer gelmediyse mutlaka sıcak su ekleyin. En son olarak üzerine biber ve domates düşebilirsiniz bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Fırını sürüp 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

PATLICAN OTURTMA VE  MUSAKKA ARASINDAKİ FARK NE ?

Patlıcan Oturtma ve Musakka arasındaki fark ne ? Gibi yaygın bir sorunun cevabını da bu tarif içerisinde verelim. Musakka kıymalı olur ama oturtma özel hazırlanmış domates ve sebze sosları kullanılır. Bir diğer fark ise kızartılma farkları ve süreleri. Hatta haşlanmadan eklenen malzemelerdir.




Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon