Çene ağrısı neden olur?

Çene ağrısı neden olur?

Bir çok nedenler yüzünden ortaya çıkabilen çene ağrısı çok rahatsız edici bir durumdur. Çiğnenmesi zor besinlerin yenmesi kötü çene ağrılarına yol açabilmektedir. Çene ağrıları kalp krizlerine de neden olabilmektedir. Çene ağrılarının sebep olduğu diğer ağrılar ise baş ve boyun ağrısıdır. Çene ağrısının neden olduğu en kötü ve nadir olarak bilinen hastalık ise çene kanseridir. Çene kanserinin belirtileri ise çenede uyuşma, çenede ağrı, ağız içinde büyüme gibi belirtilerdir.


Çene Ağrısı Yaşandığında Bunlar Uygulanmalı

Çene ağrısına neden olan en önemli şey çene eklemi disfonksiyonudur. Çene eklemi disfonksiyonu; çene kasında ağrıları olan, diş sıkması yaşayan ve orantısız diş yapısına sahip olan insanlarda görülmektedir. Diş sıkma durumu çok stresli ve sinirli olan kişilerde yaşanıyor. Bu nedenle diş sıkması çene ekleminde hasara neden olmaktadır. Bu hasara engel olmak için diş sıkma ve gıcırdatma problemini ortadan kaldırmak gerekmektedir. Stressiz ve sinirsiz bir yaşam için uzmanlardan yardım almak gayet iyi olacaktır. Çenesi ağrıyan kişilere doktorlar genellikle yumuşak gıdalar tüketmesini önerir ve ağrı kesici vererek çene ağrısını hafifletmeye çalışır.

Çene Ağrılarına Uygulanan Tedavi Yöntemi

Çene ağrılarının düzeltilmesi için bir takım tedavi yöntemleri vardır. Diş hekimlerinin önereceği ve uygulayacağı bazı yöntemler ile ilk çene ağrısı tedavisine geçilmiş olacaktır. Çene ağrısının şiddetine göre çene ağrısı tedavisi değişmektedir. 

Protez
Gece Plakı
Çene ağrılarına uygulanan yöntemler :  İlk olarak yüz ve çene kaslarındaki ağrının hafifletilmesi için diş dolgularının, diş köprülerinin ve diş protezlerinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Eksik bir diş var ise tamamlanması sağlanmalıdır. Çenedeki diş yapısına uyumsuz olan protezlerin yenilenmesi ve veya düzeltilmesi lazımdır. Çiğneme basınçlarını önlemek için gece plakı kullanılması, hatta diş hekiminin önermesi halinde ilaç kullanılması gerekmektedir. Hekimlerin çene eklemi tedavilerinde önerdikleri egzersizler bu tedavide çok önemli bir alana sahiptir.


Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon