Köpekler Ağlar Mı ?


Son zamanlar da sosyal medya da ve ulusal kanalarda gündeme gelen ağlayan köpek görüntüleri hatırı sayılır derece de izlenmeye ulaştı. Gündemde ve sosyal medyada bu kadar önemli bir konu haline gelen köpekler ağlar mı sorusuna cevap arıyorsanız yazının devamını okumayı unutmayın.

Ağlamak insansı bir duygu olup hem duygusal hem de biyolojik bir olaydır. Ağlamak için beynin hissedilen duyguyu göz yaşı bezlerine iletmesi gerekir. Tabi ki bu kadar basit değil bir kaç tane biyolojik olayın sıralı olgusuyla ağlama oluşur. Köpekler ağlar mı ? Köpekler kesinlikle ağlamaz. Köpekler her ne kadar duygulu ve sahiplerine karşı hisli hayvanlarda olsa ağlamazlar. Biyolojik yapıları buna uygun değildir. Köpeğin gözlerinin çevresinde oluşan yaşların birçok nedeni olduğu gibi gözyaşı bezlerinde ki enfeksiyonlardan da kaynaklanıyor olabilir. 


Evcil köpekler sahiplerine oldukça bağlı ve yaşam doludurlar. Sahiplerinden ayrı kaldıklarında gerçekten üzülürler bunu beden dilleri ile ifade ederler. Ağlama gibi bir olgu oluşmaz. Çıkardıkları sesler ise ağlama ile karıştırılamayacak kadar farklıdır. 

Toplumda genel olarak köpeklerin başlarını alçaltmaları veya bir yere dayamaları onların üzgün ya da ağlıyor olduğunu göstermez. Sadece yorgun ve uykusuz olduğunun göstergesidir. Köpekler tam tersi olarak üzgün olduklarında hırçın ve saldırgan bir hal alırlar. Çevrelerine karşı beklenmedik tutumlar sergileyebilirler ve çevreye zarar verebilirler. 

Evcil köpek sahibi olacak bireylerin bu tarz önemli konuları bilmelerinde fayda var. Aksi takdirde köpeğinizin gözünden dökülen yaşları gerçekten üzüntü olduğunu düşünerek çok önemli bir enfeksiyonun gelişmesine yardımcı oluyor olabilirsiniz. Köpekleriniz de ki göz sulanmaları varsa veteriner hekime başvurmanız da fayda vardır.




Tavsiye videomuz

Previous
Next Post »

2 yorum

Write yorum
anne güncesi
AUTHOR
24 Mart 2016 11:14 delete

Japonyada sahi i öldükten sonra bile onu unutmayan bir kopek vardı. Hatta heykeli yapılmıştı. Filmi de vardı. Yazıyı okuyunca o geldi aklima

Reply
avatar
Serdar
AUTHOR
24 Mart 2016 19:24 delete

Sadık oldukları ve sahiplerine çok bağlı oldukları birçok kez kanıtlanmıştır ama maalesef ağlama olayı gibi haberler tümden yalandır yazıda da belirttiğim gibi biyolojik bakımdan köpeklerin duygulanıp ağlaması uygun değildir.

Reply
avatar

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon