En Sevimli Köpek Türleri

SEVİMLİ KÖPEK TÜRLERİ


Farklı farklı köpek türleri ile dünyada birlikte yaşıyoruz. Sevimli köpek türlerinin yanında korkunç görünümlü köpek türleri de var. Ama biz bugün sizin için sevimli köpekleri listeleyeceğiz. Listemizde köpek isimleri, sevimli köpek resmi ve sevimli köpek türlerine ulaşabilirsiniz.


1. Puglar


Eğer bu köpeğe ilginizi gösterebilecek iseniz sahiplik edin. Köpeklerin geneli aşırı ilgi isteyen köpeklerdir. Eğer geniş bir aile ve çocuklarınız varsa bu köpek seçimi sizin için oldukça iyi olacaktır. Çocuklarınızın ilgisinin yanında ''puglar'' çok mutlu olacaklardır.


Genel olarak çok ses çıkarmayan bir o kadar da uysal köpeklerdir. Ama sahiplerinin davranışlarına göre veya ruh haline göre yaramaz ve sevimli davranışlar sergileyebilir. Eğer bir bekçi köpeği de arıyorsanız size göre bir seçim bazı durumlarda oldukça fazla havlarlar. 


2. Shar Peis 


Çin'de ki köpek dövüşlerinin göz bebeği haline gelmiş oldukça tüylü ve yağlı bir yapıya sahip dostumuzun ufacık kulakları onu sevimli kılan en büyük özelliği. Aile köpeği diyebiliriz çocuklar ile araları oldukça iyidir.


Yüzlerinden eksik olmayan bir mutsuzluk ifadesi vardır. Ama evin içinde oldukça mutludurlar ve sadık köpeklerdir. Genel de krem rengi , kızıl tonları ve siyah tüyleri vardır. Uzun zamanda Çin'de en yırtıcı savaş köpekleri olarak yıllarca alkışlandılar.


3. Çivava


Türkiye'de bayanların yaygın olarak sahiplenmek istediği köpeklerden biridir. Kibirli yapıları ile oldukça huysuz tavırlar sergileyebilirler. Sevgi delisi diyebileceğimiz Şivava'lar size karşı olan sevgisini fazlasıyla gösterir ve bu durum karşısında aynı tepkiyi almayı beklerler.


Eğitim konusunda oldukça inatlı köpekler diyebiliriz. Sıkıntılı bir eğitim sürecinden sonra bazen eğitimli bir köpek haline getirilebilirler. En sevdikleri alışkanlıkları da en çok bilinen özelliği de sahiplerinin suratlarını yalamayı oldukça çok severler. 


4. Pekinez


Bu köpeği almadan önce düşünmeniz gereken bir adet can sıkan özelliği bulunur. Bu özellik ne diye soracak olursanız tuvalet eğitimleri çok zordur. Eğer yüksek bir sabır göstermezseniz tuvalet eğitimini hiç bir şekilde veremezseniz.


Çok cesur bir köpek diyebiliriz. Tehlike durumunda gözünü bile kırpmadan sizin için veya kendi için canını tehlikeye atabilir. Aynı zamanda oldukça fazla yemek yiyen ve bir o kadar havlayan bir köpektir. Aile köpeği diyemeyeceğimiz türlerden biridir. Kıskanç olmalarından dolayı aile ortamından beslenemezler.


5. Malta


Etrafı ipek gibi tüylerle kaplıdır. Köpek tüyleri ile oynamayı ve taramayı seviyorsanız 25 cm uzunluğa ulaşan tüyleri size göre bir tür diyebiliriz. Türkiye'de yaygın bir türdür.


Oldukça şımarık bir köpek desek yeridir. Bir insan gibi yemek seçimi bile yapar. Oyun oynamayı ve dışarıda dolaşmayı çok sever. Çocuklarla arası çok kötüdür tedbir almak gerekebilir ve oldukça zor bir tuvalet eğitimi vardır.


6. Chow Chow


Halk arasında Çin aslanı olarak da bilinen çov çovlar inatçı denilecek seviye de hırs yaparlar. Özgürlüklerine düşkün köpekler olmasına rağmen sahiplerini severler onlara bağlıdırlar. Çocuklarla arası oldukça iyidir ama bir kötü huyuda bu köpek türümüzün birazcık egosu vardır. Başka köpeklere üstünlük taslamayı sever.

.

Ama yavru iken arkadaşlar olduğu diğer hayvanlar ile çok iyi geçinir. Birde bu köpeğe sahip olmak istiyorsanız düzenli olarak yürüyüş yaptırmanız gerekebilir. Aksi takdirde oldukça tembel bir hayvan olacaktır. Bekçi köpek türlerindendir. 


7. Golden Retriever


Normalde kuş avlarında kullanılan bir köpek türüdür. Dünyada ve Türkiye'de en popüler köpek ırklarından biridir. Çok akıllı ve sadık köpeklerdir sizden pek bir beklentisi yoktur. Çabuk eğitilir ve aileye de çok çabuk uyum sağlar.


Köpekler arası zeka testi sıralamasından alman çoban köpeği birinci olmuştur ve golden cinsi köpeklerde 4. sırada yerlerini almıştır. O kadar akıllı ve uysaldır ki bebek bakıcılığını bile yapar ve en az bir insanın gösterdiği performansı gösterir.


8. Kaniş 


Oldukça neşelidir. Hoplamayı zıplamayı oldukça çok sever. Sadık ve oyun sever bir köpektir. Kulakları o kadar iyi duyar ki sahibinin en ince sesini bile işitir. Aynı zamanda yön bulma yetenekleri oldukça gelişmiştir. 


Eğitime yatkın köpekler olmalarına rağmen aşırı eğitim onları çok kolay bir şekilde sıkabilir. Tedbir almak gerekir. Yeni numaralar öğrenmeyi sevmeleri onları sirklerde kullanılmaya iten özelliklerinden biridir. Cambaz hareketleri ile sizi saatlerce güldüre bilirler. İyi eğitilmezse oldukça fazla havlar. 


Sizin için en sevimli köpekler listesini oluşturduk. Eğer sizinde sevimli bulduğunuz ama listede yer almayan köpekleriniz varsa bizimle yorum aracılığıyla paylaşabilirsiniz. 

Bu gönderiyi paylaşarak hayvan sever arkadaşlarınıza fikirler verebilir ve belki de kendiniz için bir dost seçebilirsiniz.
Previous
Next Post »

2 yorum

Write yorum
17 Mart 2016 03:01 delete

Bu köpeklerin hepsi birbirinden güzel. Bir bahçeli evim olsaydı başta Golden cinsini tercih ederdim ama yanına da arkadaş olsun dersem Pug olabilirdi :)

Reply
avatar
Serdar
AUTHOR
17 Mart 2016 20:31 delete

Rıfkı benimde favorim olabilir. Yazıyı paylaşarak daha fazla hayvan severe ulaşmasını sağlayabilirsiniz. :)

Reply
avatar

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon