Tarantula nasıl bir canlıdır?

örümcek

Tarantula nasıl bir canlıdır ?

Tarantulalar dünya genelinde oldukça popüler bir örümcek türleridir. Tarantulaların vücut tipleri oldukça ilgi çekici ve çok ilginçtir. Tarantulalar bir çok sinema filmlerine konu olmuştur.


Milyonlarca insanın ilgisini çeken bu örümceği bir tanıyalım; 


Tarantulaların Özellikleri

Tarantula örümceklerinin 8 tane ayağı bulunmaktadır. Bu örümceklerin 800'e yakın türü vardır. Büyüklükleri ise 2-3 cm ile 9-10 cm arasındadır. Üstelik bacak uzunlukları 20 santimetreyi geçebilen türleri vardır. Tarantulaların bacakları kalındır ve tüylüdür. Bu tüyler yılın belirli bir zamanında dökülürler. Tarantulaların değişik renklerde türleri var ve gerçekten çok ilgi çekiyorlar. Çoğunlukla kahverengi ve mavi renktedirler. 

Tarantulaların zehiri çok tehlikelidir ve dünya üzerinde kuvvetli zehire sahip bir örümcek türüdür. Ama bu zehir insanları öldürebilecek güçte değildir. Tarantulaları bir çok insan ev ortamında bakıp besliyor. Çok zehirli olmalarına rağmen insanlar bu örümceği yine de besleyip bakıyorlar. Bu örümcekler öyle yetenekliki hiç ağ yapmadan avlarını yakalayıp yiyebiliyorlar. 

Tarantula örümceklerinin renkleri türlerine göre farklılık gösterebiliyor. Avını yakalayıp yiyen bu örümcekler karınlarını doyurduktan sonra 10 güne kadar aç durabilirler. Bu nedenle inanılmaz derecede dayanıklı hayvanlar olarak bilinmektedirler.

Tarantulaların en çok bulunduğu yer Amerika kıtasıdır. Diğerleri ise Afrika ve Asya kıtasıdır. Ortalama 3 yıl kadar yaşayabiliyorlarken 5 yıla kadar bu süre uzayabiliyor.

Tarantula örümcekleri tek seferde binlerce yumurta meydana getirebilirler ve bu yumurtalardan çıkan yavru örümcekler 9-10 ayda olgunlaşıp büyüyebilirler.

Avlarını ısırıp zehirlerler. Daha sonra onları yemek için midelerindeki suları zehirleriyle öldürdükleri bu avların üstüne bulaştırırlar bu sayede dışarıda sindirim sağlanır ve bu suyla beraber o avını yerler. Suyla birlikte emmelerinin nedeni tarantulaların çiğneyebilme özelliğinin olmamasından kaynaklanmaktadır. En çok böcekler ile beslenirken diğer yandan fareleride avlayıp yerler.

Tarantulaların en büyük düşmanı arasında görülen Peptis ismindeki arılardır. Tarantula örümcekleri Peptis adındaki bu arılarla devamlı münasebet içerisindedir. Bu arılar üremelerini Tarantulaların vücutlarını kullanarak yapıyorlar. Peptis arıları tarantula bulmadan üreyemezler. Peptis arıları tarantulanın zehirinden etkilenmezler. Bir tarantula bulduklarında onunla savaşıp iğneleriyle sokup öldürürler ve üremek için onları toprağa gömerek üstlerine 1 yumurta bırakırlar. Bu yumurtadan çıkan yavru arı buradaki tarantula ölüsünü hem bir yuva olarak hem de besin kaynağı olarak kullanırlar ve onu yerler. Peptis arıları tüm yumurtalarını bırakabilmek adına bir çok tarantula avlar.



Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon