Maymunlar Neden Muz Sever?

hayvanlar alemi
Muz Yemeyi Seven Maymun

Maymunlar Neden Muz Sever?


Maymunlar yaşadıkları doğal ortamda çeşitli yiyeceklerle beslenirler. Yaprak, sebze, tohum ve böcek yemeyi de severler. Fakat, en çok sevdikleri yiyecek ise muzdur. Çünkü muz çok tatlı ve şahane bir lezzete sahiptir. Maymunlar bu sebeple en çok muzu severler. İnsanlar gibi maymunlar da lezzetli yiyecekleri sever ve tüketirler. İnsanlar da her zaman favori gördükleri yiyecekleri yedikleri gibi maymunlar da bu denli favori yiyeceklerini yani sevdikleri lezzetli yiyecekler tüketirler.

Maymunlar bir yiyeceği mümkün olduğunca daha çabuk yerler. Nedeni ise diğer maymunların kendi yiyeceklerini çalmalarını istemezler. Bir maymun bazen o kadar yaramaz oluyor ki diğer maymunun yiyeceğini çalabiliyorlar.

Bazı maymun türleri ise çok aç gözlü oldukları için kabuğunu bile soymadan bütün halde yerler. Bazıları ise kabuğunu soyarak sadece içindeki meyvesini yerler. Maymunların bazıları muzların kabuklarını soyamazlar. Bu yüzden yerde yuvarlayıp kabuğun çıkması için uğraşırlar ve öyle yerler.

Maymunların en çok enerji harcadığı şeyler ise; tırmanmak, daldan dala atlamak, koşmak ve ağaç dallarında sallanmaktır. Maymunlara enerjiyi veren madde ise muzdaki früktoz adı verilen şekerdir. Früktoz şekeri maymunlara yeterince enerji sağlar.
Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon