Yoğurdun Faydaları

Yoğurdun Faydaları Nelerdir? Yoğurdun Faydaları Nelerdir Kısaca ? Yoğurdun İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir ?



yoğurdun yararları


YOĞURT NEDİR? VE FAYDALARI NELERDİR?


Yoğurt besin değeri yüksek ve laktik asit fermantasyonu ile üretilen bir süt ürünüdür. Yoğurt'un faydalarını şöyle bir düşündüğümüzde genelde ilk akla gelen kemik yapısına katkı yapan kalsiyum miktarının yüksek olmasıdır. Aslında detaylı bir şekilde incelediğimiz de sadece bununla kalmayıp Sindirimin düzenlenmesi, Kan basıncının düzenlenmesi ve Kilo vermeye kadar birçok faydası vardır.

Tabi önerilen organik ve yağsız yoğurtların tercih edilmesidir. Özellikle kışa aylarında yaşanan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da bağışıklık sisteminin düzenlenmesi bakımından önemlidir.



yoğurdun yararları

YOĞURDUN İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALARI

Osteoporoz: Bir kemik hastalığı olan osteoporoz kemikler için de büyük boşluklar meyadana getirir ve tedavi süresi boyunca beslenme en önemli etkenlerden biridir. Özellikle kalsiyum ihtiyacı bu hastalık boyunca çok önemlidir ve yoğurt tüketimi başta gelmelidir çünkü yoğurtta bulunan kalsiyum miktarı yüksektir ve hastalığın yavaşlatılmasında etkilidir. Ayrıca brokoli, yağsız peynir, beyaz fasülye gibi gıdalardan alabilirsiniz.

Hipertansiyon: Hipertansiyon kan basıncının  normalden yüksek olması durumudur. Çoğu zaman bir belirti göstermez ve uzun süre için de damarlarda hasara yol açarak kalp-damar hastalıklarına yol açar. Bu neden ile kan basıncı takip altında tutulmalı ve sık sık ölçülmelidir. Yapılan araştırmalar ile görülmüştür ki düzenli yağsız yoğurt yiyenlerin yemeyenlere göre yüksek tansiyona yakalanma oranı %30 daha azdır.

Sindirim: İnsan vücudun da bağırsaklarda bulunan ve tüketilen gıdaların sindirim sırasında işlev gören iyi huylu bakterilerin sayısının azalması bazı rahatsızlıklara yol açabilir bunun önlenmesi ve iyi huylu bakterilerin çoğalması için düzenli yoğurt tüketilmesi gerekir bu şekilde sindirimi kolaylaştırır. Fakat her yoğurtta bu bakterilerin sayısı her zaman aynı bulunmamaktadır bu yüzden probiyotik yoğurtların yenmesi doğru olacaktır.

Enfeksiyon: Yoğurt içerisinde bulundurduğu mineral ve vitaminler ile vücud direncini arttırarak enfeksiyonel hastalıklara karşı etkilidir. Özellikle kışa aylarında görülen grip gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Diyabet: Bu hastalığın tedavilerinden biri olan diyabet diyetin de yoğurt karbonhidrat seviyesinin düzenli tutulmasın da görev alır. Bunda karbonhidrat oranının az ve protein seviyesinin yüksek olması yoğurdu ön plana çıkarır tabi ki az yağlı, organik ve şeker içermemesine dikkat etmek gerekir.

Kilo kontrolü: En başta da belirttiğimiz gibi besin değeri yüksek olan bir gıda olan yoğurt diğer yüksek oranlı atıştırmalıklara göre kişiyi daha uzun süre tok hissetmesine neden olur. Yapılan araştırmalar sonucu kilo verirken atıştırmalık olarak düzenli yağsız yoğurt tüketenler %22 oranında daha fazla kilo veriyorlar.

Vitamin ve Mineraller: Yoğurt içerisinde yüksek miktarda potasyum vekalsiyum içerir. Bunun yanı sıra sinir sistemi için öenmli olan b12 vitamini içermektedir.

Menopoz: Bu hastalıkta yoğurt bu dönem içerisinde oluşan terlemeyi azaltmak için kullanılır.
Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon