Su Böreği Tarifi

su böreği tarifi

SU BÖREĞİ TARİFİ VE YAPILIŞI

Su böreği yapımı oldukça zor ve tecrübe isteyen bir tariftir. Uğraştıran bir hazırlanışından dolayı ilk aşamada denemeniz başarısızlıkla sonuçlanabilir. Su böreği tarifi iki şekilde yapılabilir. Yalancı su böreği ve normal su böreği biz şuan normal su börek tarifini anlatacağız.

SU BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • Tam buğday unu bir kabın aldığı kadar.
  • 6-7 yumurta
  • Yarım çay bardağı su veya limon sizin tercihinize bağlı
  • Bir miktar tuz
HARCI VE ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

Su böreği yapımında harcın kıvamı ve kullanılacak malzemelerin önemi büyüktür bu yüzden uygun malzemeleri temin etmek önemlidir
  • 300-400 gram peynir, Tel peynir ve ya diğer peynir türleri de olabilir.
  • 1 çil maydanoz 
  • Yarım kg tereyağı istediğinize göre daha miktarını değiştirebilirsiniz.

SU BÖREĞİ TARİFİ VE YAPILIŞI

su böreği yapılışı

Su böreğinin tarifi ve yapılışına geçmenin zamanı geldi. Tarife geçmeden önce su böreğinin kalorisini merak eden hanımlar olabilir. Hamur işi olduğu için kalorisi biraz yüksektir bunu da eklemenin faydası var.

2 su bardağına doldurduğumuz unu geniş bir tabağa alıyoruz ve ortasını geniş bir biçimde açıyoruz. Yumurtaları, suyu ve tuzu tabakta ki açtığımız geniş alana ekleyip parmaklarınız ile yavaşça karıştırın. Daha sonra kıvamı iyice katılaşıncaya kadar ve rengi parlak bir hal alasıya kadar yoğurun. Doğru düzdün yoğurulduğunu anlamak için hamuru bıçakla ikiye bölüp içinde hava kabarcığı kalmış mı kalmamış mı diye kontrol ederek öğrenebilirsiniz. Eğer hava kabarcığı varsa biraz daha yoğurma işlemine devam etmeniz gerekiyor demektir. 

Hemen ardından hamuru 10 15 tane bezeye bölün. Altını ve üstünü güzelce unlayarak oklava yardımıyla iyice açın. Bıçağın keskin tarafı kadar ince olacak yufkalar hazırlayın(su böreği yufkası önemlidir). Açtığımız yufkaları dörde katlayarak kuruması için temiz bir alanda bekletin. Aldığımız tel peynirini elinizle dilin. Marketten aldığımız ve temizce yıkadığımız maydanoz yapraklarını ufak ufak doğrayın. 

Tereyağını eritin ve geniş bir tepsiyi bu yağla yağlayın. Büyük bir tencere bol su ile bir kaşık tuzu kaynatın. Farklı büyük bir tencereye de bolca soğuk su hazırlayın. Hazırladığımız yufkaları teker teker kaynamakta olan suda yarım dakika pişirin. Yarım dakikalık pişirmeden sonra çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan çıkartırken ise yufkayı elinizle hafifçe sıkarak fazla suyu almanız gerekiyor. Geniş bir abatta olan yufkalar tepsiye sığdırmak için elimizle büze büze düzenlice döşeyin. Her katın arasına hazırladığımız tereyağından bir servis kaşığı gezdirin. Yufkaların yarısını döşediğimiz zaman peynir ve maydanozu döşeme zamanı gelmiştir demektir. Aralarına yağ ekleyerek diğer yufkalarda aynı işlemi uygulayın. En üst katmana da tereyağı güzelce eşit şekilde gezdirin. Fırını 200 derece ısıtın ve altı üstü kızarana kadar pişirin. Daha sonra servise hazırlamak için dilimleyin. Genel de ters çevrilip dilimlenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon