İçli köfte tarifi, İçli köfte nasıl yapılır? İçli köfte fiyatı, içli köfte kalorisi nedir ? İçli köfte tarifi video.
İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Nasıl Yapılır ?
Türk mutfağının vazgeçilmez hamarat kadın yemeği olan içli köfte nasıl yapılır öğreneceğiz. Yapımı ve malzemelerini hazırlamak biraz zahmetli olan bu tarifimizi dikkatli okumanızı hatta mümkünse okurken yapmanızı tavsiye ederim.
Eğer bu tarifi güzel yaptığını düşünüyor ve yaptığınızı satmaya karar verdiyseniz. Gerçekten güzel paralar kazanabilirsiniz. İçli köfte fiyatı tane başı ücretle satılıyor. Tanesi ortalama 3 liradan satışa sunuluyor.
İçli köftenin yapmadan önce kalorisini merak ediyorsanız 1 adetinde 349 kalori vardır. İçli köfte kalorisi bakımından biraz fazladır. Diyet yapan insanlara tavsiye edilmeyen bir yiyecektir.
MALZEMELER
Hamuru için ;
- 1 buçuk su bardağı köfte yapımı için hazırlanmış yarma, yarma bulamaz iseniz irmik de olur.
- 1 buçuk su bardağı köfte yapımı için hazırlanmış bulgur.
- Bir miktar tuz.
- Bir miktar sıcak su
- Elinizde varsa bir çay kaşığı kişniş
- Eğer yarma bulamadıysanız ve irmik kullanacaksanız 1 tane yumurta eklemeyi unutmayın.
İçi için ;
- 400-500 gram dana kıyma
- 2-3 adet soğan
- Bir miktar maydanoz
- Bir miktar kara biber
- Bir miktar pul biber
- Sumak
- Biraz yağ
Hazırlayacağımız kıymalı karışıma eklemek için ;
- 1 su bardağını dolduracak kadar kırılmış ceviz veya kalori yönünden hafif olmasını istiyorsanız 1 su bardağı kadar pişirilmiş pirinç.
Köftelerin haşlama işlemi için;
- Bir tencereyi hemen hemen dolduracak kadar kaynamış su
- Biraz tuz. Tuzun ölçeğini kendiniz ne kadar tüketiyorsanız ona göre belirleyebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz tuzu sağlık açısından olabildiğince az kullanın.
İçli Köfte Nasıl Yapılır ? - Hazırlanışı
İlk olarak büyük bir kap buluyoruz. Bu kaba bulgur yarmaları koyuyoruz. Hazırladığımız sıcak su üstüne ekliyoruz. Ortalama yarım saat dinlenmesi için bırakıyoruz.
Yarım saat dinlenme süresinden sonra üzerine ölçeğini kendinizin belirlediği tuzdan serpip sakız kıvamı alasıya kadar karıştırıyoruz. Bu yoğurma işlemi uzun sürdüğü için genelde tam kıvamı almadan yarım bırakılıyor. (İçli köfte tam kıvamında olması için düzgünce karıştırılması gerekiyor.)
İç kısım için; Soğanı hazırladığımız yağda kavuruyoruz ve ardından kıymayı da ekleyip kavuruyoruz. Baharatları ve tuzu ekleyip piştikten sonra ocaktan alıp ince ince kıydığımız maydanozu da üzerine ilave ediyoruz. Daha sonra 1 bardak dolusu su ile pilav usulü pişirdiğimiz pirinci de kıymalı karışıma ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. İçimiz hazır.
En önemli kısma geliyoruz buraya dikkatli okumanız ve dikkatli uygulamanız lazım. İçli köfte hamurumuz dan erik büyüklüğünde ya da biraz daha fazla hamur alalım. Elimize aldığımız hamurları yuvarlayalım ve içlerini kase şekline getirecek şekilde oyalım. Hazırladığımız kıymalı karışı içlerine dolduruyoruz ve çatlatmadan açık tarafları kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz. Aynı işlemi diğerlerine uygulayın. Tencere de kaynattığımız suyu tuzlayalım ve su kaynadıktan sonra köftelerimizi içine atalım. Köfteler pişince suyun üzerine çıkmaya başlayacak. Üste çıkan köfteleri süzgeç yardımı ile alalım. Hepsini çıkartalım. Tereyağı pul biberi kavurup tüm köftelerin üzerine gezdirelim. Önemli bir konuyu da buraya not bırakayım suyun üzerine çıkan köfteleri hemen almazsanız çatlayabilir.
İçli köfte tarifi video, içli köfte video
Sign up here with your email
Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon