Köstebek Pasta Tarifi

Köstebek pasta nasıl yapılır ? Köstebek pasta da hangi malzemeler kullanılır ? Gibi sorulara cevap
bulmak istiyorsanız doğru tarifi okuyorsunuz.
KÖSTEBEK PASTA

KÖSTEBEK PASTA

Köstebek pasta ismini benzediği köstebek yuvasından alır. Yapılışı kolay olduğu için ve malzemeleri maddiyata uygun ve çabuk bulunduğu için çok tercih edilen bir pastadır. Çoğu kafe de ve pastaneler de bulabileceğimiz bu güzel tatlıyı şimdi nasıl yapılacağını, malzemelerinin neler olduğunu ve nasıl yendiğini öğreneceğiz.

KÖSTEBEK PASTA MALZEMELERİ

4 adet oda sıcaklığı derecesinde ortalama 20 derece yumurta,
1 su bardağı dolusu toz şeker,
1 çay bardağı dolusu sıvı yağ,
1 çay bardağı dolusu süt,
1 buçuk su bardağı dolusu un,
Yarım su bardağı dolusu nişasta,
4 yemek kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 adet ortalama boyutta muz.

KREMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1,5 litre süt ortalama 7 buçuk su bardağı,
9 yemek kaşığı un,
7 yemek kaşığı şeker,
Yarım çay bardağı dolusu antep fıstığı,
Bir miktar ne kadar kullanılacağı size kalmış Hindistan Cevizi,
1 paket vanilya,
1 paket krem şanti,

Kreması için gereken malzemeleri ve diğer geriye kalan malzemeleri orta büyüklükteki çoğu marketten temin edebilirsiniz. Tarifin en güzel yönlerinden biri isi malzemelerinin ucuz ve kolay elde edilebilir olmasıdır. Köstebek pasta malzemeleri ve krema malzemelerini aldığımıza göre köstebek pasta nasıl yapılır, yapılış tarifine geçebiliriz.


KÖSTEBEK PASTA NASIL YAPILIR ? KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

Köstebek pasta nasıl yapılır kısmında il olarak kremadan başlıyoruz. Krema için orta boyutlu bir tenceremizin olması lazım. Tencereye daha önceden aldığımız unu, şekeri ve sütü koyalım.
Daha sonra körüklü bir ateş kıvamına getirmeden orta derece bir ateşle karıştırarak pişirelim ve bu işlemin ardından bir süre soğumaya bırakalım.

Soğutmak için bıraktığımız kremayı soğuduktan sonra az bir miktar süt kullanarak hazırladığımız vanilya ve krem şantiyi tencereye ekleyelim.

Hazırladığımız antep fıstığını ve hindistan cevizini birbirine karıştırarak tencereye ekleyelim. Görünümü koyu bir kıvam alasıya kadar karıştıralım.
Pandispanyası için oda sıcaklığında ki yumurtalarımızı şekeri de kullanarak beyaz renge dönüşene kadar karıştıralım.

Hemen ardından sıvı yağı ve sütü ekliyoruz.
En son olarak yapmamız gereken bir kaç ekleme var. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip 20-25 santimlik kalıba yerleştirerek önceden ısıttığımız fırında 160-180 derece ısı da pişirin.
Daha sonra fırından çıkarttığımız keki soğuması için bir süre bekliyoruz. Kekin üst kısmını kesip içini kuyu şeklinde oyuyoruz. Kenarlarını bırakmak bizim yararımıza olur. Kekin üzerine önceden dilimlediğimiz muz dilimlerini koyuyoruz. Hazırladığımız kremayı da dikkatli bir şekilde pandispanyanın içine döküyoruz. Üzerine önceden ufaladığınız kek parçalarını ekleyin.
Pasta hazırlığı bitti. Pastamızın üstünü kapatarak buz dolabına yerleştiriyoruz ve 4-5 saat dinlemeden sonra afiyetle yiyebiliriz.

KÖSTEBEK PASTA EBATLARI

Köstebek pastanın boyutlarını küçültmek ya da büyütmek istiyorsanız malzemelerinizi oranlı bir şekilde artırabilir veya azaltabilirsiniz. Ama bir diğer unsur da kalıbın ebadını bulmak olacaktır. Farklı ebatlarda kalıp bulduğunuz zaman yukarıda ki tarifi göz ününe alarak göz ayarı yapacağınız ayarla ebatlarda farklılığa gidebilirsiniz.






Previous
Next Post »

Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon