
Aşure nasıl yapılır?
Malzeme Listesi- 1 Su bardağı kuru fasulye
- 3 Su bardağı aşurelik buğday
- 1 Su bardağı nohut
- 1 Su bardağı fındık
- 1 Su bardağı soyulmuş fıstık
- 1 Su bardağı doğranmış kayısı
- 1 Su bardağı kurutulmuş üzüm
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- 1 Su bardağı küp küp doğranmış elma
- 4 Su bardağı toz şeker
- Çok az bir çimdik kadar tuz
Yapılışı
Fasulye ile nohutu 1 gün önceden bir kap içinde suda bekletin. 1 gün önceden buğdayı güzelce yıkayıp suda bekletin.
Sabah kalktığınızda fasulye ile nohutu yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede pişirin. Buğdayı da fasulye ve nohut gibi haşlayın. Aşure yapımında kullanacağımız meyveleri 10 dakika kaynatın. Ve pişen bu malzemeleri büyük bir tencere içine koyun. Suyu az ise sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladığın da fındık, fıstık, portakal kabukları, elma, bir çimdik kadar tuz ve 4 su bardağı toz şekeri atın. Biraz karıştırdıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Ek bilgi > Koyu bir kıvam istiyorsanız 2 kaşık buğday nişastasını az suyun için de eritip kaynayınca aşureye ilave edin.
Üstü İçin
Nar
Tarçın
Kuş üzümü ya da başka sevdiğiniz birşeyi ekleyebilirsiniz.
Sign up here with your email
Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon