Kıymalı rulo börek nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Ne kadar sürede yapılır? Hadi hep birlikte öğrenelim :)
Öncelikle malzemeleri sayalım;
Hamuru için :
- 1 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- alabildiği kadar un
Sosu içi:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
İç malzemeleri:
- 500 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- maydanoz
- dereotu
- karabiber
- tuz
- 10-12 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
- 1 tane yumurtanın sarısı
- susam
- çörek otu
Hazırlanışı:
Sütü ocakta ılıyacak şekilde ısıtıp kuru maya ilave edilir ve 5 dakika beklenir. Üzerine şeker,tuz,yağ ve un ilave edilip ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika kadar mayanlamaya bırakılır. Hamur'un mayalanma süresi tamamlanana kadar ise iç harcı hazırlanır.
Tencereye yağ konur ve üzerine ince kıyılmış soğanlar ve ilave edilir. Pembeleşinceye kadar pişirilip salça ilave edilir. Biraz piştikten sivri biberler ve sonra kıyma ilave edilir ve suyu çekene kadar pişirilir. Daha sonra baharatlar ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Bu arada mayalanan hamurdan yeteri kadar beze yapılıp bu bezeler açılır ve bir rulo börek oluşturacak şekilde üst üste konularak aralarına sos sürülür ve üstüne iç harç eklenip kapatılır. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu veya susam konulabilir.Fırın tepsisi yağlanır ve börekler 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilmek üzere fırına koyulur. Fırına göre değiştiği için yaklaşık 25 dakika da pişmektedir.
Bu güzel tarifi çay saatlerinizde veya acıktığınız her zaman afiyetle yiyebilir veya yakın çevrenize ikram edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Sign up here with your email
Yorum Kuralları
1.Yorumlar yazı ile alakalı olmalıdır.
2.Ahlaki ve Milli değerlere hakaret içeren yorumlar yasaktır.
3.Argo kelimelerin kullanımı yasaktır. ConversionConversion EmoticonEmoticon